Ιουλιανού 28, 10433 Αθήνα 210.8817730 210.8817784 info@eeke.gr 09:00 - 16:00 Φόρμα Επικοινωνία

Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας

Ο σκοπός και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του έργου

Το έργο «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» σκοπό έχει να βελτιώσει άμεσα την ποιότητα διαβίωσης των επωφελουμένων και να συμβάλλει στην προστασία του εισοδήματος και της περιουσίας τους.

Ταυτόχρονα:

 • Να υποστηρίξει τους ηλικιωμένους με σκοπό τη συμμετοχή τους στην άσκηση συνηγορίας για τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των κοινοτήτων τους.
 • Να παρέχει τη δυνατότητα σε όσους επωφελούμενους το επιθυμούν και κριθούν κατάλληλοι να συμμετάσχουν εθελοντικά σε μια κοινωφελή δραστηριότητα η οποία είναι ενδογενώς βιώσιμη και συνεπώς διαχρονικά αυτοδιατηρήσιμη.
 • Να βελτιώσει την κοινωνική ένταξη των επωφελούμενων, μέσα από την κοινωφελή δραστηριότητα, που αποτελεί τον απώτερο στρατηγικό στόχο του έργου.
 • Να υποστηρίξει την τρίτη ηλικία που δεν είναι εξοικειωμένη, να κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας της ασφαλής χρήσης των σύγχρονων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της διαχείρισής τους.
Ο στόχος του έργου

Το έργο στοχεύει στην κατάρτιση 200 ατόμων (60+) στην ασφαλή χρήση χρηματοπιστωτικών προϊόντων, υπηρεσιών και διαδικασιών σε 10 πόλεις της Ελλάδας με μονοήμερα Εργαστήρια Κατάρτισης (5ώρες).

Από τα άτομα που θα καταρτιστούν (ηλικιωμένοι) θα επιλεγούν 50 (5 άτομα ανά Εργαστήριο Κατάρτισης) και όσοι εξ’ αυτών το επιθυμούν και αξιολογηθούν ως κατάλληλοι, θα συγκροτήσουν ένα δίκτυο που με Μονάδα Κεντρικής Υποστήριξης την ΕΕΚΕ θα παρέχει επιτοπίως και συνεχώς τις εν λόγω υπηρεσίες σε νέους επωφελούμενους.

Τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες είναι:

Α) ασφαλής χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας,

Β) διαδικτυακή τραπεζική και το ηλεκτρονικό εμπόριο,

Γ) προστασία τραπεζικών λογαριασμών,

Δ) εξυπηρέτηση δανείων και πιστώσεων,

Ε) ειδικές παροχές προς άτομα τρίτης ηλικίας - ΔΕΚΟ

Οι πόλεις που θα υλοποιηθεί το έργο είναι:
 1. Ναύπακτος
 2. Χανιά
 3. Βέροια
 4. Καστοριά
 5. Λαμία
 6. Σύρος Ερμούπολη
 7. Κατερίνη
 8. Ρόδος
 9. Βόλος
 10. Μεσολόγγι

Η διάρκεια του έργου είναι 11 μήνες.

Εκτύπωση
Μοιραστείτε το
Το έργο "Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.
 
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.»