Ιουλιανού 28, 10433 Αθήνα 210.8817730 210.8817784 info@eeke.gr 09:00 - 16:00 Φόρμα Επικοινωνία
Οι «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» ταξιδεύουν ως τη Σύρο

Το έργο «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων και εκπρόσωπο του Τοπικού Παραρτήματος της ΕΕΚΕ Κυκλάδων κύριο Μάρκο Βουτσίνο στον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, παρουσία του Δημάρχου κ.  Νίκου Λειβαδάρα, του Προέδρου των ΚΑΠΗ κ. Μάρκου Ρούσσου, της Διευθύντριας Κοινωνικής Υπηρεσίας κας  Σοφίας Λαγουδάκη, της Προϊσταμένης Κοινωνικής Υπηρεσίας κας  Ρίτας Δαλεζίου και του Γραμματέα του συλλόγου ΑΜΕΑ και ΑμεεΑ, "Δικαίωμα" και Μέλους του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Λάμπρου Κατσαρού.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν την αναγκαιότητα κατάρτισης των ηλικιωμένων στην ασφαλή χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών ενώ εκδήλωσαν την προθυμία τους να συνεισφέρουν στο έργο, στηρίζοντας τη δημιουργία ενός δικτύου για την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών από και προς τους ηλικιωμένους.

Το έργο Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας, που υλοποιείται  στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, στοχεύει στην κατάρτιση 200 ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω στην ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών σε 10 πόλεις της Ελλάδας βελτιώνοντας άμεσα την ποιότητα διαβίωσής τους και συμβάλλοντας στην προστασία του εισοδήματος και της περιουσίας τους.

Με το πέρας της κατάρτισης, θα δημιουργηθεί ένα εθελοντικό δίκτυο στελεχωμένο από τους ίδιους τους καταρτιζόμενους που θα συνεχίσουν να παρέχουν με την υποστήριξη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας τις υπηρεσίες τους στον τομέα αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο, την πρόοδο και τα αποτελέσματα του μπορείτε να βρείτε στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα: https://eeke-seniors.gr/

Το έργο "Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Εκτύπωση
Μοιραστείτε το
Το έργο "Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.
 
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.»