Ιουλιανού 28, 10433 Αθήνα 210.8817730 210.8817784 info@eeke.gr 09:00 - 16:00 Φόρμα Επικοινωνία
Ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού έργου «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» στη Σύρο

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στις 17 Ιουλίου, την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού έργου «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» στη Σύρο, που πραγματοποιήθηκε με τηλε-κατάρτιση στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Στη Συνέντευξη Τύπου έλαβαν μέρος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων και εκπρόσωπος του Τοπικού Παραρτήματος της Ε.Ε.Κ.Ε. Κυκλάδων κ. Μάρκος Βουτσίνος, εκ μέρους του Δήμου Σύρου Ερμούπολης,  συμμετείχαν, ο Προέδρος των ΚΑΠΗ κ. Μάρκος Ρούσσος, η Διευθύντρια Κοινωνικής Υπηρεσίας κα.  Σοφία Λαγουδάκη, η Προϊσταμένη Κοινωνική Υπηρεσία κα. Ρίτα Δαλεζίου και ο Γραμματέας του συλλόγου ΑΜΕΑ και ΑμεεΑ, "Δικαίωμα" και Μέλος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Λάμπρος Κατσαρός, η κα. Μαρία Τσενέ εκπρόσωπος του Διαχειριστή Επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund και ο κος Παναγιώτης Καλόφωνος, Εκπρόσωπος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Το έργο στοχεύει στην κατάρτιση 200 ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω στην ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών σε 10 πόλεις της Ελλάδας βελτιώνοντας άμεσα την ποιότητα διαβίωσής τους και συμβάλλοντας στην προστασία του εισοδήματος και της περιουσίας τους.

Με το πέρας της κατάρτισης, συστήθηκε η πενταμελής Εθελοντική Τοπική Ομάδα Σύρου, η οποία στελεχώθηκε από τους ίδιους τους καταρτιζόμενους που θα συνεχίσουν να παρέχουν, με την υποστήριξη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, τις υπηρεσίες τους στον τομέα αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο, την πρόοδο και τα αποτελέσματα του μπορείτε να βρείτε στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα: https://eeke-seniors.gr/

Το έργο "Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr

Εκτύπωση
Μοιραστείτε το
Το έργο "Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.
 
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.»